Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

avg 2015 03

Javni razpis o dodeljevanju sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice za leto 2015

Na podlagi 9. člena Odloka o dodeljevanju sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice (Ur. list RS, št. 45/2015, z dne 24.6.2015.), objavljam naslednji

Javni razpis o dodeljevanju sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice za leto 2015

I.      Naročnik javnega razpisa:

Naročnik javnega razpisa je Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

II.    Nameni, za katere se dodeljujejo sredstva:

Sredstva, ki se namenjajo novoustanovljenim društvom s področja športa so namenjena za sofinanciranje uporabe objekta oziroma prostora, kjer se dejavnost izvaja.

III. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati vlagatelji za kandidiranje na javnem razpisu ter pogoji za pridobitev sredstev

Na javni razpis za dodeljevanje sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice se lahko prijavijo športna društva, ki so na dan razpisa ustanovljena manj kot dve leti.

Splošni pogoji za prijavo na javni razpis so:

  • da ima športno društvo sedež v občini Jesenice,
  • da so na dan objave javnega razpisa registrirani za izvajanje športne dejavnosti,
  • da na dan objave javnega razpisa niso ustanovljeni več kot dve leti,
  • da športno društvo izvaja program za katerega zagotavlja najmanj 36 tednov redne vadbe v letu,
  • da športno društvo vadbo pretežno izvaja na območju občine Jesenice,
  • da je športno društvo solventno in nima blokiranega transakcijskega računa na dan oddaje vloge,
  • da zoper športno društvo ni bil uveden ali začet postopek prisilne poravnave, stečajni ali likvidacijski postopek oziroma drug postopek, katerega posledica ali namen je prenehanje poslovanja športnega društva,
  • da ima športno društvo zagotovljene materialne, kadrovske (izvajalce z ustrezno strokovno izobrazbo ali strokovno usposobljene za opravljanje posamezne dejavnosti), prostorske pogoje in organizacijske možnosti za uresničitev načrtovanih aktivnosti,
  • da imajo izdelan vsebinski plan dela in finančno konstrukcijo za tekoče leto, v kateri so predvideni prihodki in odhodki za izvedbo programa tako, kot je zahtevano v prijavi na javni razpis,
  • da imajo urejeno evidenco o članstvu in evidenco o plačani članarini ter evidenco o registriranih tekmovalcih (kolikor so v društvu že registrirani tekmovalci).

Peta alinea prvega odstavka tega člena se ne uporablja za smučarske in plavalne klube oziroma društva.

IV.

Višina razpisanih sredstev: 18.000,00 EUR.

V. Merila za vrednotenje programov:

Merila za vrednotenje športnih programov novoustanovljenih društev v občini Jesenice so sestavni del razpisne dokumentacije.

VI.

Sredstva za športne programe novoustanovljenih društev v občini Jesenice se dodelijo po postopku, ki je določen z Odlokom o dodeljevanju sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice (Ur. list RS, št. 45/2015, z dne 24.6.2015).

VII.

Dodeljena sredstva morajo biti porabljena v letu 2015.

VIII. Oblika, rok in način oddaje prijav

Vloga mora biti izpolnjena na ustreznih razpisnih obrazcih in mora vsebovati vse obvezne priloge in podatke, določene v razpisni dokumentaciji.

Vlagatelji morajo prijave (vloge) poslati po pošti kot priporočeno pošiljko na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, oz. jih lahko oddajo v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) najkasneje do ponedeljka 24.8.2015. Prijava (vloga) mora biti oddana v zaprti ovojnici, na kateri mora biti navedeno naslednje besedilo: " Javni razpis o dodeljevanju sredstev za novoustanovljena društva s področja športa v občini Jesenice za leto 2015 - ne odpiraj!". Na ovojnici mora biti naveden tudi vlagatelj, njegov naziv in naslov (sedež).

Za pravilno oddajo prijave je v pomoč vlagateljem priložena že izdelana naslovnica, ki jo lahko vlagatelji prilepite na kuverto za oddajo vloge na javni razpis.

Šteje se, da je prijava (vloga) prispela pravočasno, če je bila zadnji dan roka za oddajo prijav oddana na pošti s priporočeno pošiljko ali oddana v sprejemni pisarni Občine Jesenice (pritličje) do 14:30 ure.

IX. Potrebna dokumentacija za prijavo

Razpisno dokumentacijo pripravi pristojni oddelek občinske uprave z vsemi podatki, ki omogočajo vlagateljem izdelati popolno vlogo.

Razpisna dokumentacija vsebuje:

  • predmet razpisa;
  • okvirno višino sredstev, ki so na razpolago za predmet javnega razpisa;
  • obrazec vloge z navodili;
  • način določanja deleža, ki ga prejme posamezni vlagatelj;
  • osnutek pogodbe;
  • navedbo potrebnih dokumentov, ki jih mora vlagatelj predložiti kot dokazilo, da izpolnjuje pogoje za kandidiranje na razpisana sredstva;
  • navedba vrste meril s pomočjo katerih se med tistimi, ki izpolnjujejo pogoje izberejo prejemniki sredstev, način njihove uporabe in pomen posameznih meril;
  • navedbo o tem, kdo z upravnim aktom odloči o dodelitvi sredstev in kdo o pritožbi zoper ta sklep in
  • navedbo, da bo vloga, ki jo vlagatelj pošlje po preteku razpisnega roka, prepozna.

X. Kraj, čas in oseba, pri kateri lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo

Razpisna dokumentacija (vloga) je na voljo na spletni strani www.jesenice.si pod rubriko »Javna naročila in razpisi«. Vlagatelji lahko prevzamejo razpisno dokumentacijo tudi na Občini Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, vsak delavnik od 8.00 do 12.30 ure (v sobi II / 7). Dodatne informacije lahko vlagatelji dobijo po tel. 04/ 5869 212 pri Barbari Toman in pri Gabru Šornu po tel. 04/5884 665.

XI. Datum obravnavanja vlog

Komisija za odpiranje vlog bo 26.8.2015 odprla pravočasno prispele vloge in ugotovila, ali izpolnjujejo razpisne pogoje. Odpiranje vlog ni javno. Vloge, ki bodo prispele po preteku razpisnega roka, bodo s sklepom zavržene.

XII. Rok, v katerem bodo vlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa

Vsi vlagatelji bodo v roku 30 dni po sprejeti odločitvi obveščeni o izidu javnega razpisa. Na podlagi končnega predloga komisije, direktor občinske uprave oziroma pooblaščena oseba, odloči o dodelitvi sredstev z upravnim aktom, ki jo posreduje vsem vlagateljem. V obrazložitvi mora navesti razloge za svojo odločitev. Vlagatelj lahko vloži zoper upravni akt pritožbo v roku 15 (petnajst) dni od vročitve upravnega akta. O pritožbi odloča župan. Po pravnomočnosti upravnega akta, se sklene z izbranimi vlagatelji pogodba o sofinanciranju programa.

 

 

 

ŽUPAN
Tomaž Tom Mencinger

 

 

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 03-08-2015
  • Veljavno do: 24-08-2015
Prebrano 2235 krat Nazadnje urejano na petek, 31 julij 2015 13:51

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave