Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Mar 2020 23

Koronavirus - ukrepi in aktualne informacije v občini Jesenice - 23. marec 2020

Na Občini Jesenice redno spremljamo stanje v zvezi s koronavirusom in hkrati uvajamo in sprejemamo vse potrebne aktivnosti, ki sledijo ukrepom in navodilom pristojnih državnih organov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Vsi ukrepi, tako lokalni kot državni, so namenjeni preprečevanju koronavirusa, s tem pa zaščiti zdravja občanov oziroma državljanov.

V nadaljevanju navajamo trenutno veljavne in znane informacije, ki jih, glede na potek dogodkov, sproti posodabljamo.


Ponedeljek, 23. marec 2020

Občinski štab Civilne zaščite Jesenice poroča, da trenutno v občini Jesenice ni zaznanih potreb za oskrbovanje obolelih s COVID-19. Prav tako še ni izraženih večjih potreb po oskrbi z živili za starejše in socialno šibke, čeprav se je število prosilcev v začetku tega tedna v primerjavi s prejšnjim povečalo. Hkrati pa opozarjajo, da je še vedno razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne Slovenije. V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.


Brezplačna psihološka podpora v ZD Jesenice v času koronavirusa

V trenutnih razmerah, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, je naš vsakdan močno spremenjen. V tovrstnih okoliščinah lahko občutimo strah, tesnobo, tudi jezo in razdražljivost. V Zdravstvenem domu Jesenice zato vsak delovni dan od 7. do 14. ure preko telefona nudijo psihološko podporo v obliki kratkih, razbremenilnih pogovorov s psihologinjo. VEČ


Nižji računi za elektriko za gospodinjstva in male poslovne odjemalce

Vlada RS je v okviru ukrepov za blaženje posledic širjenja koronavirusa izdala Odlok o začasnem neplačevanju prispevkov za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije za male poslovne odjemalce in gospodinjske odjemalce električne energije.
Za obdobje od 1. marca do 31. maja 2020 gospodinjski in mali poslovni odjemalci električne energije ne bodo plačevali prispevkov za proizvodnjo iz obnovljivih virov energije.
Hkrati je Agencija za energijo z izrednim ukrepom uveljavila spremembo tarifnih postavk za obračun omrežnine. V zgoraj omenjenem času se gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem ne bo obračunala tarifna postavka za obračunsko moč.

Po ocenah bo zaradi obeh ukrepov skupni mesečni prihranek na računu za električno energijo za povprečno gospodinjstvo znašal okrog 27 odstotkov.


Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje danes do 10. ure v občini Jesenice ostajajo 3 potrjeni primeri koronavirusa. VEČ

Občane in občanke ponovno pozivamo, naj dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa.


Informacije o koronavirusu in aktualnih državnih ukrepih

Za več informacij o koronavirusu in aktualnih državnih ukrepih za zajezitev le-tega obiščite spletni strani:

Read 878 times Last modified on Friday, 03 April 2020 19:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave