Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2011 03

Kako učinkovito rabimo toplo sanitarno vodo

Energetski svetovalec Vam je pripravil zanimiv članek, ki zanima vse stanovalce, ki potrebujejo toplo sanitarno vodo in jo pripravljajo na različne načine. Naslov prispevka je:

KAKO UČINKOVITO RABIMO TOPLO SANITARNO VODO UVOD


Topla voda je dobrina, ki ni zastonj zato jo je treba varčno uporabljati. V nerazvitem svetu je problem še pitna voda, da o topli ne govorimo, imajo jo toliko kolikor jo jim nakloni podnebje. Za pripravo sanitarne tople vode porabi povprečno gospodinjstvo okoli 10 % odstotkov vseh energetskih potreb. Zato je energijsko učinkovita poraba tople vode tako pomembna. Za pripravo tople vode uporabljamo pitno vodo, zato je tudi treba varčevati pri tej, ker naravni viri niso omejeni.

V Sloveniji je količina porabljene vode okoli 250 m3 leto. Od tega se porabi 100 m3 v gospodinjstvu za vsakodnevne potrebe. Višji je življenjski standard, več se porabi vode. Človek za življenje potrebuje 1 – 2 litra vode na dan. Vseh ostalih 140 – 200 litrov / razkošni še do 300 litrov / pa se porabi za bolj ali manj življenjsko pomembne namene.

Prebrano 2077 krat Nazadnje urejano na četrtek, 02 marec 2017 09:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave