Skok na osrednjo vsebino

Projekti

avg 2017 22

e-MOTICON

e-MOTICON
e-MObility Transnational strategy for an Interoperable
 COmmunity and Networking  in the Alpine Space

»e-Mobilna transnacionalna strategija za interoperabilno družbo in mreženje na območju Alp”

 

Opis projekta, vključno z njegovimi cilji in rezultati

e-MOTICON projekt naslavlja nehomogeno uvajanja električne mobilnosti, ki je značilna za alpski prostor. Združuje 15 partnerjev in 41 opazovalcev alpskega prostora: Italijo, Avstrijo, Nemčijo, Slovenijo, Francijo in Švico, ki predstavljajo organe upravljanja, regionalne organe, raziskovalne centre in zasebne vlagatelje. Projektni partnerji bodo sodelovali do aprila 2019, da bi spodbudili integracijo planskih instrumentov, ki jih uporabljajo javne uprave in izboljšali znanje vpletenih o tehnoloških inovacijah in poslovnem modeliranju. Dejansko bo e-MOTICON podpiral javne uprave pri zagotavljanju homogenega razvoja e-mobilnosti, uvajanju inovativne transnacionalne strategije za interoperabilno skupnost in omrežja na območju Alp.

e-MOTICON bo delal v smeri:

  • Povečane uporabnosti e-mobilnosti v alpskem prostoru, ki temelji na interoperabilni polnilni infrastrukturi;
  • Širokega sprejetja inovativnih instrumentov načrtovanja za polnilno infrastrukturo integrirano v interoperabilne sisteme in uporabe le teh v drugem kontekstu EU;
  • Večja spretnost in znanje javnih uprav o celovitem načrtovanju infrastrukture električnih polnilnih postaj v sodelovanju z zasebnim sektorjem.

Občina Jesenice sodeluje kot opazovalec.

Finančna podpora (vrednost in ESRR sofinanciranje):

Ta projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg območje Alp. Skupni znesek projekta je 2.085.556,10 EUR, od tega 1.772.722,67 EUR sredstev  ESRR.

Link na projektno spletno stran

http://www.alpine-space.eu/projects/e-moticon/en/home

Prebrano 4294 krat Nazadnje urejano na četrtek, 28 november 2019 11:57