Skok na osrednjo vsebino

Projekti

Jul 2020 15

Začetek gradnje »Poslovna cona Jesenice, širitev: izgradnja komunalne infrastrukture 2.faza«

Poslovna cona Jesenice 2.faza Poslovna cona Jesenice 2.faza

Občina Jesenice je projekt Poslovna cona Jesenice, širitev: izgradnja komunalne infrastrukture 2. faza, vključila v Dogovoru za razvoj gorenjske regije, 2. dopolnitev. Dne 12. 06. 2020 je SVRK izdala Odločitev o podpori, s katero je postal projekt upravičen do sofinanciranja v celotni višini upravičenih stroškov.

Naložbo sofinancirata  RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi «Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanju ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«, specifičnega cilja »Povečanje dodane vrednosti MSP«.

Projekt obsega izgradnjo komunalne infrastrukture na degradiranem območju med trgovsko upravnim središčem pri Občini Jesenice in objektom Hidria. Z ureditvijo infrastrukture bo omogočen obstoj in razvoj obstoječim poslovnim subjektom in prihod novim podjetjem. Prometna povezava pomeni dodatno razbremenitev regionalne ceste skozi naselje. Izgradnja komunalne infrastrukture zajema ureditev ceste, odvajanja meteornih voda, fekalne kanalizacije, javne razsvetljave, infrastrukture za pešce in kolesarje.

Izbrani izvajalec Mapri Proasfalt d.o.o. bo z deli pričel v drugi polovici julija in jih dokončal do decembra 2020.

 

Povezava evropske kohezijske politike v Sloveniji

Read 2250 times Last modified on Tuesday, 06 October 2020 13:27