Skok na osrednjo vsebino

Projekti

apr  2021 30

Ureditev novih pet potopnih eko otokov 2021

Občina Jesenice po uspešno izvedenem pilotnem projektu ureditve štirih potopnih ekoloških otokov v letošnjem letu nadaljuje z ureditvijo še nekaterih obstoječih otokov.

Predvidoma v mesecu maju se bodo pričela dela na novih petih lokacijah in sicer na Blejski Dobravi (nasproti gasilskega doma), na začetku Lipc (s smeri Jesenic), Cesti 1. maja (pri igrišču), Cesti Cirila Tavčarja 1a in na Hrušici (končna postaja na Belem polju). Gre za preureditev obstoječih ekoloških otokov, katerih obstoječi tip izvedbe je betonska podlaga na kateri so postavljeni potrebni zabojniki (papir, steklo, embalaža) in sicer tudi po več kosov za vsak namen, odvisno od gostote poseljenosti območja.

Na novo urejeni ekološki otoki bodo izvedeni na osnovi projektne dokumentacije PZI – enostaven objekt – Ureditev 5 ekoloških otokov v občini Jesenice, izdelal ARHI.PIKA, LENKA FARTEK s.p., št. projekta 85/2020, december 2020. Gre za t.i. potopne ekološke otoke, katerih posode se bodo nahajale v zemlji oz. urejenih ugreznjenih mestih. V okviru projektne dokumentacije se naroča, kot že omenjeno, ureditev dodatnih 5 lokacij, vse z namenom postopnega uveljavljanja spremenjenega načina ločenega zbiranja odpadkov v skladu s Tehničnim pravilnikom o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov v Občini Jesenice (Uradni list RS, št. 14/2014 in 3/2020). Nameščajo se posode za steklo, papir in embalažo, skladno s popisom. Pri vsaki od lokacij so predvideni najnujnejši posegi za ureditev le-te. Območje eko otokov bo utrjeno, nosilno plast predstavlja metličen beton.

Prebrano 2383 krat Nazadnje urejano na petek, 27 maj 2022 10:29